Soepconsult!

Een soepconsult is een samenvoeging van soep ( =vloeibaar voedsel) en een consult (raad van een deskundige) en heb ik bedacht om informatie te geven over voeding en in te gaan op de werking van voeding op onze organen volgens de 5 elementenleer , te vertellen over het hoe en waarom van voeding per seizoen en een gezellig lunchmoment te hebben met een aantal mensen. Een mini lunchworkshop dus.

Samen aan de soep !

Soep is al zo oud als de mensheid . In de prehistorie werd al soep gekookt en het geheel aan ingrediënten bepaalt de smaak , textuur en voedzaamheid er van. Als ik aan soep denk , denk ik aan gezellig samen aan tafel zitten en samen eten. Ik vind soep iets knus hebben. Het verwarmt ( meestal dan, je hebt ook koude soep of soep die warm is maar verkoelend werkt) , het brengt mensen samen en verbindt. Ook daar hou ik van. Ik eet graag soep en vind het een uitstekende voedsel-vorm voor elk moment van de dag. Lunchen moet ik toch en daarom bedacht ik het aangename met het noodzakelijke te verenigen in een soepconsult.

Wat is het doel er van?

Samen eten brengt mensen tot elkaar. Aan tafel kun je mooie gesprekken hebben en terwijl je je geest voedt met informatie voed je je lichaam met de kracht en energie uit het voedsel. Het is mijn bedoeling om mensen tot elkaar te brengen, gezelligheid te ervaren , informatie uit te wisselen en te geven, en in te gaan op vragen die er zijn voor jou persoonlijk of over voeding in het algemeen.

Wat voor soep?

De soepen die ik maak zijn over het algemeen vegetarisch, maar er zullen ook zeker soepconsulten zijn waarbij de basisbouillon gemaakt is van vlees en/of botten. Over het waarom daarvan zal ik uitleg geven op de dag zelf. Het zal echter altijd van tevoren. aangekondigd worden.  De soepen zijn niet altijd veganistisch, maar kunnen op verzoek wel aangevraagd worden.

De Jade Keizer

In mijn praktijk De Jade Keizer neemt het geven van voedingsadviezen volgens de 5 elementenleer een belangrijke plaats in . Ik help mensen met het uitzoeken van voor hen heilzame voeding om gezond te blijven of te worden. Daarbij spelen alle organen een belangrijke rol . Zij ondersteunen , controleren en reguleren elkaar. De balans vinden en houden is dus van groot belang.

5 elementensoep

Elke soep zal bestaan uit  ingrediënten die de organen nodig hebben om hun werk optimaal te doen. Omdat niet iedereen hetzelfde nodig heeft en ingrediënten voor de een heilzaam kunnen werken en voor anderen een tegenovergestelde werking kunnen hebben zal ik de soepen zo neutraal mogelijk bereiden en je tips geven hoe je met een aantal veranderingen of ingrediënten jouw eigen systeem wat kunt pushen of afremmen.

Informatie

Elk soepconsult geef ik informatie over de soep zelf, de kookmethode, het seizoen, de werking op de organen, de 5 elementenleer en alles wat verder aan de orde komt. Ook kun je vragen stellen , naar aanleiding van jouw eigen consult, om meer te weten komen over koken met de ingrediënten die voor jou goed zijn of alles waar je maar meer over wilt weten. Je krijgt een samenvatting en het recept met uitleg mee zodat je er ook thuis mee aan de slag kunt.

Wanneer ?

2x per maand is er een soepconsult, kijk hiervoor in de agenda. Daar zal ik informatie geven over het thema van het consult en welke soep er gemaakt wordt.Naast soep zijn er altijd andere (gezonde) lunchgerechten, zodat het hoe dan ook een voedzame maaltijd wordt.

Hoe geef je je op?

Dat gaat heel simpel : geef je voorkeursdatum op via de mail ( katja@dejadekeizer.nl) .Per keer zijn maximaal 5 personen welkom en het gaat altijd door, ook als er maar 1 aanmelding is. Zijn er veel aanmeldingen dan zal ik kijken of het plannen van een extra dag mogelijk is of je op een wachtlijstje zetten voor een volgende keer.
Kosten :€ 20, = per keer.

Het lijkt me enorm leuk om je te ontmoeten en samen aan de soep te gaan!

Katja

Huishoudelijke mededeling : een soepconsult vindt plaats in mijn eigen keuken en woonkamer. Daar wonen ook katten en een hond (die ik overigens wel buiten de ruimte laat tijdens het eten), maar voor mensen met beestenangst of allergieën is het óf een uitdaging , óf een reden om te wachten tot De Jade Keizer een andere ruimte gevonden heeft.

 

 

 

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin