Luisterkind: afstemmingen op afstand

Luisterkindafstemmingen zijn er voor volwassenen en kinderen en vinden op afstand plaats. Zo hoef je niet naar de praktijk te komen en merk je er (over het algemeen) niets van als ik afstem op je energie en op die manier antwoorden op jouw vragen zoek of je onbewust help situaties en ervaringen te keren of te helen.

De luisterkind-methode is ontwikkeld door Diana van Beaumont. Het is het weer in contact komen met dat wat achter onze maskers leeft: onze persoonlijkheid, ons ego, onze sub-personen, onze al dan niet gekwetste innerlijke kinderen. Daarnaast is het een mogelijkheid om in contact te komen met dat wat bij je kind leeft, waardoor hij of zij zo bang is s’nachts, waarom het nog steeds in bed plast, woede uitbarstingen heeft, noem maar op. Afstemmingen zijn mogelijk op iedereen die leeft en geleefd heeft, dus ook op overleden personen en op ongeboren kindjes.

Een gesprek op afstand
Een luisterkind-afstemming zie ik als een meditatief gesprek: in stilte ga ik in gesprek met de jouw onderbewustzijn en aan de hand van je vragen komen we bij de bron, de oorzaken, je drijfveren, je talenten, je oplossingen. Deurtjes gaan open of worden aangewezen. Mogelijkheden worden getoond, problemen worden van de andere kant bekeken en situaties kunnen “gekeerd” worden.

Niets staat vast en energie is veranderlijk. Zo kan het zijn dat er thema’s van vorige levens of uit dit leven, die je niet in je bewuste hebt, getoond worden. Door daarmee te communiceren kan opeens een uitweg gevonden worden, een oplossing getoond of een situatie veranderd. Entiteiten, aura-lifters (overledenen die het prettig vinden om in jouw energieveld te zijn omdat die overeenkomt met hun eigen trillingsfrequentie of hen net dat geven wat ze zochten) kunnen naar voren komen en daar het gesprek ermee aan te gaan kan duidelijk worden welke invloed zij hadden op jou of je kind. Door die energie los te maken kunnen grote veranderingen in je huidige leven plaats vinden. De weg is dan weer vrij gemaakt!

Wat kan je ermee, wat doe je ermee
Wat je uiteindelijk doet met je afstemming of die van je kind is helemaal aan jouzelf. Er zullen handreikingen gedaan worden, wegen getoond, maar er is geen oordeel op dat wat je er al dan niet mee doet. De een legt het naast zich neer, de ander gaat er mee aan de slag. Het kan een uitstekend begin zijn voor coaching of therapie. Het kan een mogelijkheid zijn om dichter bij dat gevoelswezen te komen, het kan oplossingen aanreiken in je dagelijks leven, maar dat zul je helemaal zelf mogen doen. Ik heb daar geen antwoorden op, geen adviezen te geven, want die komen dan voort uit mijn ego. Ik lees net zo verwonderd mee als de ontvanger. Wat zijn het altijd weer mooie verhalen, wonderlijke situaties en wat een prachtige oplossingen heeft iedereen in zich!

Mijn ervaring
Mijn eigen eerste afstemming liet ik maken door Diana van Beaumont. In eerste instantie moest ik erg wennen aan de taal. Vond ik het wel frappant dat ze precies dat naar voren haalde waar ik zo mee worstelde en benoemde ze dingen die ze simpelweg niet kón weten, maar echt binnen kwam het pas na een paar maanden. Toen ik daadwerkelijk stappen ging zetten die me aangereikt waren. Die me op het pad van zelfstandig worden, loslaten en voor mezelf beginnen hadden gezet. Nu lees ik hem nog regelmatig terug. Zeker als ik weer in mijn oude valkuilen gestapt ben en weer teveel in de buitenwereld leef, fysieke klachten heb en aan het piekeren sla. En dan lees ik weer: we zijn zoveel meer dan we zien en denken. We zijn hier op een reis naar onszelf, ons ware zelf. Met een eigen opdracht en eigen omstandigheden. Het is een spel dat leven, met opdrachtkaartjes.

Sinds ik in aanraking ben gekomen met deze methode, begrijp ik dat de vorm er niet zo toe doet, maar veel meer dat je oneindige mogelijkheden hebt als je maar kunt zien waar het deurtje is.

De vorm van de afstemming is afhankelijk van de persoon waarmee het gesprek aangegaan wordt. Het kan als monoloog komen of als dialoog. Bij de dialoog wordt het gesprek letterlijk neergeschreven. In de monoloog spreek je vanuit jezelf tot jezelf. Dat is niet te sturen. Het gaat zoals het gaat en elke afstemming is, net als jij, uniek!

Wat vraag je
Je kunt alles vragen om in je afstemming mee te nemen. Voor kinderen boven de 10 moet toestemming van het kind gevraagd worden. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vaak willen kinderen ook dat hun ouders “hulp” vragen bij de opvoeding en ze helpen hun kind beter te leren begrijpen of handreikingen te krijgen anders met ze om te gaan. Ook voor dementerende personen of verstandelijk en verbaal beperkte mensen kunnen afstemmingen aangevraagd worden, maar altijd met toestemming van ouders, voogden, bewindvoerders en familieleden.

De afstemming gaat dus zoals gezegd op afstand. Heel eenvoudig dus. Je hoeft er niet voor te reizen of te bellen. Je hoeft er niet eens voor te praten met elkaar. Het enige dat nodig is, is een foto -zo recent als mogelijk is en waar jij of de ander alleen op staat-, een geboortedatum en de vragen die je wilt meenemen in de afstemming.Als je betaling binnen is,vindt dan de afstemming plaats en krijg je je verhaal binnen twee weken per mail toegestuurd.

Een afstemming is een prachtig en waardevol cadeau voor iedereen. Een mogelijkheid om ons mensen beter te begrijpen, om bewuster te leven en veel meer liefde te genereren voor onszelf en elk ander uniek mens.

De taal van de schrijver
De luisterkind-methode bedient zich van de taal van de schrijver. Dat kan soms tot een beetje verwarring leiden. Want ook al stem ik me af op jouw energie, schrijf ik jouw eigen verhaal, is wat getoond wordt niet letterlijk in woorden. Er kunnen vaste uitspraken van jou of je kind naar boven komen, ik kan tijdens het schrijven merken dat ik dat zelf nooit zo zou zeggen, maar het blijft langs mijn  taalsysteem gaan. Het zijn mijn vingers die typen. En dan is er nog dat je soms echt moet wennen aan die zachtheid waarmee gesproken wordt. Geen oordelen, wel soms een zekere strengheid, maar altijd zonder de lading waarmee we onszelf wel uitdrukken. Het kan zo heel anders zijn als de taal die je ego spreekt.

Katja van Stuijvenberg- De Jade Keizer.

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin