Laatste nieuwsbrief

Beste lezer,

Het is alweer bijna juni en elk voornemen om even een nieuwsbrief te schrijven dit jaar is gebleven bij een voornemen. Het is al met al een roerig jaar hier. In februari overleed mijn moeder na een lang en onrustig ziekbed en eigenlijk ben ik vanaf die tijd vooral druk geweest met herstellen (rechttrekken), regelen en afscheid nemen. Ook de aanstaande verhuizing en de verbouwing waar we nu middenin zitten vraagt de nodige aandacht.  Druk druk druk dus. Voor de laatste keer voorlopig breng ik jullie even op de hoogte van het wel en wee van De Jade Keizer.

de-jade-keizer-facebook

Nieuwe wet
Zoals we allemaal inmiddels wel weten treedt vrijdag de nieuwe wet AVG in; een wet die onze persoonsgegevens en privacy nog meer zal gaan beschermen. Dat vraagt nogal wat aanpassingen waar ik eerlijk gezegd nog niet helemaal klaar voor ben. Dat is dus gelijk de reden dat dit mijn voorlopig laatste nieuwsbrief is. Ik zal jullie mailadressen gaan verwijderen uit mijn maillijst. Kan er ook niks meer mee gebeuren. Je gegevens die ik wel nodig heb als cliënt sla ik als vanouds op in een papieren dossier en bewaar ik veilig. Bovendien vraag ik tegenwoordig al aan elke klant of ze daarvoor willen tekenen, dat kan ik dus afvinken. Op de website zal nog een pagina toegevoegd worden die betrekking heeft op privacy en hoe ik daarmee omga.

Nieuw in de praktijk
Sinds december ben ik gezins- en kindercoach en maak ik gebruik van de Reversiemethode. In de praktijk blijkt dit een fijne aanvullende methode te zijn om goed middels b.v. spiertesten (kinesiologie) te achterhalen waar de oorsprong van jou klacht te vinden is, zodat veel diepgaander heling plaats kan vinden. Wat heel prettig is aan deze methode is onder andere dat ik via de ouder het kind kan helpen zodat het kind zelf in de meeste gevallen niet naar de praktijk hoeft te komen en de ouder bij zichzelf op zoek gaat naar de problematiek/ het onbewuste patroon die het kind spiegelt
De aanvulling daarop is dat ik begonnen ben met de cursus Cref-EMDR , een vorm van traumaheling, waarbij de emotie die ontstaat op stress opgeruimd wordt. Voorafgaand aan deze cursus heb ik me verdiept in basisveiligheid en hechting waarbij ik nog veel meer geleerd heb over wat stress in de prenatale periode en rondom de geboorte teweeg kan brengen en wat van enorm belang is in onze ontwikkeling. Een heel fijne combinatie dus.

banner-dreamchild-erkend-gezins-en-kindercoach240x188

Workshops
Iemand vroeg me pas of ik nog soepconsulten gaf. Helaas is ook dat er niet meer van gekomen dit jaar. Echter, heb je een groepje en zou je het leuk vinden dan kan het heel snel geregeld zijn. Een soepconsult is een lunch-workshop waarbij ik tijdens de lunch, natuurlijk met soep in de hoofdrol, vertel over de werking op de organen, het seizoen en de Chinese Geneeskunde op het gebied van voeding.
Ook de kleurenworkshops, met de immer prachtige Aura Soma flesjes, is nog steeds af te spreken. Soms kan dit zelfs op locatie, dusss… heb je een groepje informeer gerust naar de mogelijkheden.

soup-e1448403356825 flessen-voor-web

Praktijkruimte
Mijn grote fijne praktijkruimte mag ik gaan loslaten! Heel jammer vind ik dat, want het was echt heerlijk om hier beneden te werken en zoveel ruimte tot mijn beschikking te hebben. Het nieuwe huis zal echter ook weer gewoon een fijne ruimte krijgen, de praktijk aan huis blijft dus gewoon bestaan. Wel zal er de komende maanden gekeken worden naar tijdelijke en andere oplossingen. Zo is het nu mogelijk om een sessie te plannen in het Paramedisch Centrum Vlaardingen aan de Dillenburgsingel in Vlaardingen. Ik ben daar aan het uitproberen hoe het is om buitenshuis te werken en heb dan een fijne ruimte tot mijn beschikking op een aantal tijdstippen in de week.
Vanaf 16 juli ben ik te vinden op Lijnstraat 16, een zijstraat van de Westhavenkade, in het centrum van Vlaardingen.

Nog meer veranderingen
Stilstand is achteruitgang zeggen ze wel eens. Voor wat betreft de website geldt dat wel. Nog steeds snap ik niet veel van het hele digitale leven, van de vormgeving, dat wat op de achtergrond gebeurt, veiligheid, updates…… Helaas misschien, maar aan de andere kant ook fijn: dan kan ik het uitbesteden! Ik ben bezig om mijn website (de teksten) te herzien/ herschrijven en ook mijn activiteiten zullen op het scherm iets veranderen. Van praktijk voor voeding, leefstijl en bewustwording zal het gaan naar simpelweg: praktijk voor therapie en coaching. 

Ook blijf ik voorlopig werken voor PPO: passend onderwijs Rotterdam waar ik als ambulant kindbegeleider in te huren ben op diverse scholen in zowel Rotterdam als Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Dus ben je nog op zoek voor je school en dan met name voor het nieuwe schooljaar: neem gerust contact op.
werken met kinderen

Facebook
Om het allemaal nog simpeler te maken ga ik op Facebook over op 1 groep namelijk: De Jade Keizer/ Katja van Stuijvenberg. De Jade Keizer voor kinderen gaat verdwijnen. Ik heb er de laatste tijd niet veel op gedeeld maar ik beloof dat zodra de rust weer een beetje is teruggekeerd ik weer actiever zal gaan schrijven. Op Facebook zal ik ook nieuws en blogs delen, dus helemaal verstoken van mijn schrijfsels hoef je niet te zijn.
Leuk en fijn als je me blijft of gaat volgen daar. Wat ik ook heel fijn zou vinden is als je een ervaring zou willen delen zodat ook anderen misschien de stap durven zetten. Ervaringen (anoniem geen probleem) mogen gemaild worden naar katja@dejadekeizer.nl

logo-voor-kinderen

Tot slot
Natuurlijk kun je, ondanks de verbouwing, nog altijd en meestal heel snel bij me terecht voor therapie en coaching. Dit kan voor jouzelf zijn, voor je kind, bij stressklachten, relatieproblemen, levensvragen of simpelweg voor ontspanning en rust. De Jade Keizer is er immers voor de mens en al zijn aardse problemen.
Aura Soma kleurconsulten blijven gewoon doorgaan, Acces bars kunnen eventueel op een andere locatie gepland worden en coaching kan eventueel zelfs bij jou thuis, op een andere locatie of zelfs tussen de verhuisdozen hier. Waar het om gaat is dat je je te allen tijde gezien en gehoord zult voelen als je besluit zelfwerk te gaan verrichten. Ik hoop je snel (weer) te zien. Je bent van harte welkom.

Katja van Stuijvenberg

 

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin